MYG Seyahat Rehberi - Kapadokya

MYG Seyahat Rehberi - Kapadokya

Türkiye’nin dört bir yanında tarihi ve doğal güzellikler bulunur. Hatta bazı doğal oluşumlar o kadar dikkat çekicidir ki bazı bölgelerin imzası haline gelmeyi başarır. Kapadokya ve Peri bacaları da aynı bu imza lokasyon eşleşmelerinden biridir. Sahip olduğu doğal ve eşsiz görüntüsü ile Kapadokya, yaklaşık 250 kilometrekarelik bir alan ve pek çok farklı il sınırları içerisinde kalan kısımları mevcut. Bu eşsiz lokasyon gerek yerli gerek yabancı pek çok turisti yıl boyunca ağırlar. Siz de Kapadokya’ya gitmek ve eşsiz bir tatil geçirmek isterseniz seyahat rehberimize göz atabilirsiniz.

Kapadokya’da Konaklama

Kapadokya olarak adlandırılan bölge tarihi geçmişi de zengin olan bir yerdir. Bu nedenle bölgenin mistik bir ruhu da bulunur. Pers diline göre bölgeye “Güzel atlar ülkesi” şeklinde bir tanımlama yapıldığı da bilinir. Bölgenin pek çok imza özelliği bulunur. Peri bacaları yanında, tarihi ve otantik taş evleri, sabahın erken saatlerinde gökyüzünde süzülmeye başlayan sıcak hava balonları akla ilk gelenler olabilir. Bu nedenle Kapadokya’da konaklama oldukça keyifli bir etkinliktir. Bölgede yoğun olarak butik formda dizayn edilmiş oteller bulunur. Az misafir ağırlanan bu otellerde geleneksel sabah kahvaltıları, otantik mimarili odalar ve büyük geniş teraslar bulunur. Otel terasında sabah kahvaltınızı balon manzarası eşliğinde yapabilirsiniz.

Kapadokya’da Ne Yenir?

Kapadokya’nın köklü tarihi yapısını yemek kültüründe görmek mümkündür. Bölgede pek çok göz alıcı restoran bulunduğu biliniyor. Kapadokya’yı ziyaret edenlerin muhakkak orada denemesi gereken yemekler arasında testi kebabı ve kabak çekirdekli erişte pilavı bulunuyor. Bölgenin çok sevilen imza lezzetlerinden biri de Ürgüp köftedir. Kapadokya’da yer alan üzüm bağları ve şarap üreticiliği nedeniyle bölgede mahzenler de oldukça meşhurdur. Bu mahzenleri ziyaret ederek şarap tadımı da yapabilirsiniz. Bölgenin yöresel kahvaltısını da tatiliniz boyunca muhakkak bir kez deneyin deriz.

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Kapadokya’da gezilecek pek çok yer ve yapılacak birçok aktivite bulunur. UNESCO kültür mirası listesinde de yer alan Peri Bacaları’nı görmeden Kapadokya gezisi yaptım denmez değil mi? Tam da bu nedenle bölgeye gelenlerin ilk ziyaret ettikleri nokta peri bacaları olur. Bu meşhur lokasyondan sonra ise Kapadokya’da gezilecek daha pek çok nokta sizi bekliyor olacak. Bölgede pek çok yer altı şehri bulunuyor. Mazı ve Kaymaklı Yer Altı Şehirleri buna örnek olarak verilebilir. Tarihi kimliği daha yakından tanımak için Kapadokya’da yer alan Vaftizci Yahya Kilisesi ve Çavuşin Kilisesi de ziyaret edilmesi gereken noktalardandır. Ayrıca Uçhisar Kalesi de bölgede yoğun ilgi ile karşılanan duraklarından. Kapadokya’nın doğal güzelliklerine odaklanmak isteyenler de hiç endişelenmesin bölgedeki vadiler ve tepeler de birbirinden büyüleyici manzaralar ve ambiyanslar vaat ediyor. Bölgede gezinti sırasında toplu taşıma gibi araçlardan destek almaksa misafirlerin belli ölçüde zorlanmasına neden olabilmekte. Kendi istek ve beklentilerinize göre seyahat rotanızı oluşturup rahat bir tatil geçirmek için araç kiralama hizmetlerini değerlendirebilirsiniz. MYG Rent a car olarak sizlere Kapadokya seyahatinizde eşlik etmekten memnuniyet duyarız. Konforlu, güvenli ve keyifli bir tatil geçirmek için bizlere web sitemizden ve iletişim bilgilerimizden kolayca ulaşabilirsiniz. 

Whatsapp Telefon