MYG Seyahat Rehberi - Sultanahmet

MYG Seyahat Rehberi - Sultanahmet

İstanbul, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış gözde bir şehir. Bu şehrin tarihi yarımadasında yer alan Sultanahmet ise yıllara meydan okuyarak günümüzde hala popüler lokasyonlar listesinde yer almayı başarıyor. İstanbul’a gelenler için muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerler sıralamasında Sultanahmet’i görmemek mümkün değil. Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde mekanı Sultanahmet, içerisinde pek çok gizemli hazine barındırıyor. İstanbul Sultanahmet’i gezmeden önce seyahat rehberimizi okuyarak tatilinizin keyfini bir kat daha artırabilirsiniz.

1. Sultanahmet Meydanı

Hipodrom ve At Meydanı olarak da bilinen Sultanahmet Meydanı, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana buluşma noktalarından biri. İçindeki piramit ve sütunlar, meydanı çevreleyen Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Hürrem Sultan Hamamı ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Sultanahmet Meydanı şehrin en çok ilgi gören ziyaret yerlerinden.

2.  Sultanahmet Camii

17. yy ‘da Sultan I.Ahmet tarafından yaptırılan Sultanahmet Camii, altı minaresiyle İstanbul’un silüetinde yer alan benzersiz mimari yapıların başında gelmekte.

3. Ayasofya

İstanbul’un en önemli kültürel miraslarından biri olan Ayasofya, 325 yılında kilise olarak yaptırılmıştır. 1935 yılından bu yana müze olarak hizmet vermiş, günümüzde ise camii olarak kullanılmaktadır.

4.Topkapı Sarayı

Dünyanın en büyük mimarilerinden biri olan Topkapı Sarayı büyüleyen gösterişiyle Haliç’i ve İstanbul Boğazı’nı karşılar bir biçimde konumlandırılmıştır. Ziyaret noktalarının başında gelen Topkapı Sarayı görenleri hayran bırakan mimarisiyle İstanbul’un güzide yapılarındandır.

5. Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un benzersiz kültürünü yansıtan yapılarından; Yerebatan sarnıcı içinde bulunan birçok heykel ve görülmeye değer Medusa Başı ile aktif olarak düzenlenen etkinliklere katılma olanağı sağlarken, benzersiz tarih şölenine kapı açmakta.

Başlıca mimarilere ek olarak yürüme mesafesindeki ziyaret tavsiyelerimiz;

Doğu Roma İmparatorluğu’ndaki eski Bizans saraylarının yüzlerce mozaiğine barındıran; İstanbul Mozaik Müzesi,

Başlıca; Asur, Hitit, Mısır, Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ait yaklaşık bir milyondan fazla eseri barındıran; İstanbul Arkeoloji Müzeleri,

16. yüzyıla ait Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından birisi olan İbrahim Paşa Sarayı’nda yer alan; Türk ve İslam Eserleri Müzesi,

İçerisinde İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nin bulunduğu boğaz manzaralı bahçeleriyle; Gülhane parkı,

Mimar Sinan tarafından yapılan Sokullu Mehmet Paşa Camii, Hürrem Sultan’ın isteği üzerine Mimar Sinan tarafından yapılmış olan Hürrem Sultan Hamamı, Halı, kilim, deri, el sanatları ve hediyelik eşya dükkanlarını barındıran; Arasta Çarşısı Keyifli geziler..

Sultanahmet’e Ulaşım

Sultanahmet İstanbul’un merkezi noktalarından biridir. Bu nedenle son derece geniş bir ulaşım ağına sahiptir. Bölgeye giderken toplu taşma araçları, metro ve belediye otobüsleri gibi vasıtaları değerlendirebilirsiniz. Bu ulaşım yöntemleri sizlere zaman kaybı yaşatabileceği, birtakım terslikler ve aksilikler yaşama ihtimal doğuracağı için çok önerilmez. Bunun yanında taksi veya şahsi aracınızla bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Kendine ait aracı olmayan kişiler, gün boyu yanlarında bir vasıta bulundurmak isteyenler taksi yerine araç kiralama hizmetlerini de değerlendirebilir. Üstelik İstanbul trafiğinde araba kullanma stresi yaşamak istemeyenler için şoförlü araç kiralama hizmetleri bulunur.

Sultanahmet’te Gezilecek Yerler

Sultanahmet daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Bu nedenle bölgede tarihi yapı sayısı oldukça fazladır. Buranın simgesi haline gelmiş iki temel yapı Sultanahmet Camii ve Ayasofya’dır. Elbette bir diğer İstanbul’un simgesi haline gelmiş Topkapı’da yine Sultanahmet’te yer almaktadır. Yerebatan Sarnıcı da Sultanahmet’e gelenlerin muhakkak ziyaret etmesi gereken noktalardandır. Tüm bu gezilecek yerleri görmek isteyen ve dolu dolu bir tatil geçirmek isteyenler için İstanbul’un en büyük sıkıntısı olan ulaşım sürecini minimuma indirmelerini öneririz. Bu nedenle kapsamlı paket içerikleri ile araç kiralama hizmetlerini değerlendirebilirsiniz.

Sultanahmet’te Ne Yenir?

Sultanahmet’te yer alan tarihi ve kültürel miras bölgenin yeme içme dünyasını da zenginleştirmiştir. İstanbul’a gelip Sultanahmet’i ziyaret edenler geleneksel Türk içeceği olarak da bilinen bozayı tam da yerinde içmeden dönmemelidir. Bölgede çok sayıda köfteci bulunur. Sultanahmet köftecisi, Filibe köftecisi gibi ünlü isimler yanında hoşunuza giden restoranlardan birini tercih ederek de yöresel yemekler tadabilirsiniz. Sultanahmet’te özellikle Osmanlı mutfağının eşsiz yemeklerini, Türk mutfağının lezzetlerini keyifle tatmanız için uygun çok sayıda seçenek bulunur. Dolu dolu bir tatil geçirmek için MYG seyahat rehberini yanınızdan ayırmamanızı öneririz. MYG rent a car ailesi olarak sizlere İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye seyahatlerinizde eşlik etmekten mutluluk duyarız.


Whatsapp Telefon