MYG Seyahat Rehberi - İzmir

MYG Seyahat Rehberi - İzmir

Ege’nin incisi İzmir, başta yaz mevsimleri olmak üzere dört mevsim sevilerek ziyaret edilen eşsiz bir şehir. Şehre ilgi o kadar büyük ki her bir ilçe, köy dahi kendi adından ayrıca bahsettirmeyi başarıyor. Bölgeye yerli, yabancı çok sayıda turistin geldiği bilinen gerçekler arasında. Burada her çeşit tatilciyi memnun edecek seçenekler var. Sakin ve dinlendirici, doğa ile iç içe vakit geçirerek dinlenmek isteyenler de; hareketli gece hayatından canlı plaj eğlencelerine uzanmak isteyenler de İzmir’de aradıklarını bulabilir. İzmir’e gitmeden önce iyi bir araştırma yapmaksa tatilinizi daha iyi ve eğlenceli geçirmeniz için harika bir seçenek. İşte sizler için derlediğimiz İzmir Seyahat Rehberi.

İzmir’de Ulaşım

İzmir, Türkiye’de Ege bölgesinde yer alan büyük bir şehir. İzmir Havalimanına Türkiye’nin pek çok yerinden direk uçuşlar bulunuyor. Bölgeye toplu taşıma, hava ve kara yolu ile erişim imkanınız mevcut. İzmir’e şahsi aracı ile gelmeyenler burada araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak tatillerini daha keyifli geçirebilirler. Özellikle İzmir’in Selçuk, Alaçatı, Çeşme, Urla gibi ilçelerini de gezme planı olanlar için İzmir tatili boyunca araç kiralama hizmeti son derece memnun edici olacaktır.

İzmir’de Ne Yenir?

İzmir Ege mutfağının kalbinin attığı yer olarak da adlandırılabilir. Ege lezzetlerini doyasıya deneyebileceğiniz bir tatil fırsatı için İzmir en uygun seçenek olabilir. İzmir denince akla gelen sokak lezzetlerinin başında boyoz gelir. Her köşe başında bulabileceğiniz bu lezzeti özellikle sabah kahvaltılarında yumurta ile birlikte denemenizi öneririz. İzmir’in çok sevilen bir diğer sokak lezzeti ise Kumru’dur. Susamlı sandviç ekmeği içerisinde yer alan salam, sucuk, domates, peynir gibi yiyeceklerle hazırlanan bu atıştırmalık günümüzde oldukça meşhur. Bölgede ege otlarından hazırlanan çok sayıda meze ve yemek de bulunur. Midye dolması ve balığı da İzmir’in imza lezzetlerindendir.

İzmir Merkez’de Gezilecek Yerler

Daha önce de belirttiğimiz gibi İzmir her bir ilçesi ve köyü ile meşhur bir şehir halini aldığı için bu yazımızda sadece merkez’de gezilecek yerleri önereceğiz. İlerleyen yazılarımızda İzmir’in her bir ilçesi, köyü hakkında sizleri bilgilendireceğiz. İzmir Merkez dendiğinde görülmesi gereken ilk durak noktası şüphesiz Alsancak’tır. Burada çok sayıda cafe, restoran bulunur. Gece hayatının hareketli olduğu da bilinir. Alsancak Sevgi Yolu da özellikle bölgede gezerken keyifli yöresel hediyelikler alabileceğiniz yerlerden. Kordon Boyu da İzmir’in en sevilen noktalarından bir diğeri. Burada tüm gün keyifli vakit geçirmeniz mümkün. Özellikle gün batımı saatlerinde buraya gelerek birkaç saat manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. İzmir’de yer alan Saat Kulesini de ziyaret etmeden buradan dönülmez değil mi? Atatürk Meydanı veya Konak Meydanı olarak bilinen bu yerde Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından yaptırılan saat kulesi hoş görüntüsü ile sizleri etkilemeyi başaracaktır. İzmir seyahatinizde her anı dolu dolu geçirmek için ulaşım ve yol gibi sorunları düşünmeyin. MYG Rent a car ailesi olarak sizlere tatiliniz boyunca ulaşım konforu sağlamaktan memnuniyet duyarız. Siz de seyahat rehberimiz eşliğinde tatilinizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.


Whatsapp Telefon