MYG Seyahat Rehberi - Taksim

MYG Seyahat Rehberi - Taksim

Büyülü şehir İstanbul, her bir noktasında pek çok gizemi, hazineyi ve hikayeyi barındırır. Türkiye’de gezilecek ve görülecek yerler arasına ilk sıralarda yer aldığına şüphe olmayan bu şehirde özellikle bazı destinasyonların çok daha ön planda yer almayı başardığı bir gerçek. Taksim de bu isimlere verilebilecek örneklerden. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan Taksim yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği duraklardan. Burada keyifli bir tatil ve unutulmaz anılar biriktirmek için ihtiyacınız olan her şey mevcut.

Taksim’e Ulaşım

Taksim İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer alan son derece kalabalık bir semttir. Her bir caddesinde yoğun kalabalıkla karşılaşmak mümkündür. Taksimde her eğlence anlayışına uygun mekanı bulmak, herkesin ilgisini çekecek noktalar keşfetmek mümkündür. İstanbul’un neresinde olursanız olun Taksim’e erişim için tercih edebileceğiniz birçok ulaşım yolu var. Fakat en rahat ve konforlu tatil planı için şahsi bir araç ile bölgeye ulaşım sağlamanızı öneririz. Bu noktada Taksim geziniz öncesinde veya İstanbul tatiliniz boyunca araç kiralama hizmetlerini değerlendirebilirsiniz.

Taksim’de Ne Yenir?

Taksim, İstanbul’un eski yerleşkelerinden olduğu için burada yemek kültürünün de son derece zengin olduğu bilinir. Bölgenin meşhur pastanelerinden biri İnci Pastanesi’dir. Bu mekan hazırladığı lezzetli tatlıları ile ününü hem tüm ülkeye hem de dünya geneline yaymayı başarmıştır. Taksim’de Osmanlı mimarisinden kalma Çiçek Pasajı da hem yemekleri hem de mimarisi ile görülmeye değer mekanlardandır. Osmanlı döneminde pasaj içerisi çiçeklerle dolu olduğu için bu ismi almış olsa da günümüzde burada pek çok restoran ve meyhane bulunur. Bu mekanların zengin meze seçeneklerini denemeden dönmemenizi öneririz.

Taksim’de Gezilecek Yerler

Taksim’de gezilecek çok fazla yer bulunur. Pek çok tarihi yapı ve müze bu bölgede mevcut. Bu nedenle Taksim ve çevresinde gezmek için kendinize birkaç gün verin. Ve elbette iyi bir ulaşım planı da çizin. Gezilecek yerler arasında konforlu bir geçiş sağlamak, ulaşım çabası ile zaman kayıplarından korunmak için araç kiralama hizmetlerini değerlendirebilirsiniz. Taksim denince gezilecek ilk noktalar Taksim Meydanı ve Galata Kulesi’dir. Cihangir, Çukurcuma semtleri de bölgenin cafe ve restoranları, etkileyici mimarisi ile oldukça sevilen noktalarındandır. Meraklıları için Vedat Nedim Tör Müzesi, Aziz Antuan Kilisesi gibi pek çok tarihi ve kültürel durak noktası da Taksim’de bulunur. İstanbul seyahatinizde konforlu bir ulaşım sağlamak için MYG ailesi olarak sizlere en uygun araçları tahsis ederek konforlu bir tatil geçirmenizi sağlayabiliriz. İstanbul, Taksim seyahatinizin eşsiz geçmesi için seyahat rehberi önerilerimizi de değerlendirebilirsiniz.

Whatsapp Telefon